2021.05.10.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

ENERGETIKAI FEJLESZTÉS MEGVALÓSÍTÁSA A „GASTRO-B” KFT.-NÉL

Európai Uniós forrás segítségével energetikai fejlesztés megvalósítására került sor a GASTRO-B Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. szombathelyi telephelyén, a GINOP-4.1.4-19-2020-01538pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020GINOP-4.1.4-19 megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatásacímű pályázati kiírására benyújtott projekt 6,16millió Forint támogatásban részesült.

A GASTRO-B Kgt. 2003 alapították, átalakulással jött létre.
A vállalkozás fő profilja és főtevékenysége az 56,10 TEÁOR kóddal jelölt Éttermi, mozgó vendéglátás. A cég működtetője (és egyben az épület tulajdonosa) a Deck Bistro & Bar étterem és csónakháznak, mely Szombathely egyik legszebb, a szabadidő eltöltése szempontjából egyik legfrekventáltabb helyszínén, a Csónakázótó partján helyezkedik el. A klasszikus vendéglátáson (melyben erős hangsúly van a minőségen mind a felszolgált kávék, teák, italok, mind pedig az ételek tekintetében, utóbbinál szintén fontos számunkra nemcsak a kifogástalan minőségű, de lehetőség szerint helyi termékek felhasználása, a változatosság és az egyediség) túl lehetőség van különféle rendezvények lebonyolítására (céges vacsorák, konferenciák, családi ünnepek stb.), de számos esetben saját rendezvényeket is szervezünk (koncertek, kiállítások). A cég másik fontos, felvállalt küldetése a helyi művészek, tehetségek felkarolása, nekik kiállítási és rendezvénytér biztosítása. A társaság induló létszáma 6 fő volt, mely dinamikusan növekedett az évek során. Jelenleg a vállalkozás 31 főt foglalkoztat.


A kedvezményezett neve:GASTRO-B Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft.
A projekt címe:Energetikai fejlesztés megvalósítása a „Gastro-B” Kft.-nél
Megvalósítás helyszíne:9700 Szombathely, 3683/2/A/2. hrsz.
A beruházás megvalósításának ideje:2020.12.14-2021.05.10.
Beruházás összköltsége: 11.200.000 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege:6.160.000 Ft
Támogatás mértéke:55%

Beruházás rövid bemutatása:

A fejlesztés célja a Gastro-B Kft. saját tulajdonú telephelyének energetikai fejlesztése volt. A beruházás keretében az alábbi tevékenység megvalósítására került sor:
-39,22 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése.

A fejlesztéssel érintett épület a vállalkozás által működtetett Deck Bistro & Bár éterrem és csónakház. Az saját tulajdonú ingatlan jó állapotú, általános energetikai követelményeknek megfelelt, így a napelemes rendszer telepítésére az ingatlan tetőszerkezete is alkalmas volt.

A fejlesztés hatására az épület villamos energia ellátását közel 50 százalékos mértékben a napelemes rendszer elégíti ki, így elmondható, hogy a működésre a beruházás megvalósítása ugyan közvetlen hatással nem bírt, de az üzemi költséget csökkenteni tudta.
Összességében elmondható, hogy a beruházásnak köszönhetően a vállalkozás működési költségeinek optimalizálása valósult meg.
A beruházás az épület értékét növelte, a pénzügyi mutatókat javította, már középtávon biztosítja az alapot a következő beruházások és fejlesztések megvalósításához.

A projekt keretében egy műszaki beruházás került telepítésre, amivel a cég még nem rendelkezett, így az akkor meglévő készültség fokozódott. A napelemes rendszer telepítésével a vállalkozás a külső piaci szállítóval szembeni függelmét csökkenteni tudta, a működéshez szükséges energiát nagy részben önmagának elő tudja állítani.

A költségoptimalizálás a működési költségek leszorításával hozzájárult az üzemi eredmény javulásához.


További információ kérhető:

Baki Csaba
06 20/424-2666
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.